Vågar du gå i skolan med våra spelregler, Björklund?

12 juni 2014 av Liinu


PRESSMEDDELANDE

 

Skolan är en av de hetaste frågorna inför höstens val. Samtidigt går varannan elev med en funktionsnedsättning ut gymnasiet utan fullständiga betyg. I Almedalen vill En stärkt röst lägga sig i skoldebatten under rubriken ”Skola med knuff”.

 

Torsdag den 3/7 kl. 13.00-14.00 utmanar vi Almedalen på en Skola med knuff. Vågar du gå i skolan med våra spelregler?

I närheten av Österport ger vi människor möjlighet att prova på att gå i skolan som elev med funktionsnedsättning på en jättelik spelplan. Vi hoppas att utbildningsminister Jan Björklund accepterar denna utmaning!

 

Fredag den 4/7 bjuder vi in till seminarium kl. 16.30-18.00 på Uppsala universitet, Campus Gotland, sal B51. Här diskuterar vi tillsammans med riksdagsledamöterna Rossana Dinamarca (V), Roger Haddad (FP), Sveriges elevråds SVEA:s vice ordförande Matilda Hellström och en representant från lärarfacket varför elever med funktionsnedsättningar inte inkluderas i skolan och inte går ut med fullständiga betyg. Seminariet modereras av Tanvir Mansur och kommer att teckenspråkstolkas.

 

Kontakt

Pressansvarig Frida Gustafsson nås på: 070 – 20 30 630 eller frida@ungareumatiker.org.

 

Sedan sommaren 2011 arbetar projektet En stärkt röst med att stärka unga med funktionsnedsättnings röster i samhället. En stärkt röst består av Unga Reumatiker, Unga Hörselskadade, Riksförbundet Ungdom för Social Hälsa, Unga Rörelsehindrade, Sveriges Dövas Ungdomsförbund, Unga Synskadade och Svenska Celiakiungdomsförbundet. Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden.

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes