2014-01-31 Två av tre utbildningar genomförda!

31 januari 2014 av Liinu


Foto: Två Blädderblock med oläslig text står bredvid en rollup med projektorganisationernas loggor och vår "Jag är inte jobbig jag är viktig-stämpel" tryckt på en lila färg.Helgen innan julledigheten drog igång (14-15 december) hade vi projektets första ambassadörsutbildning. Under en helg vistades vi i de småländska skogarna och utbildade och stärkte två av våra 10 blivande ambassadörer. Dessa regionalt aktiva medlemmar fick nu chansen att höja sitt engagemang till nya nivåer.

Med hjälp utav vår Ambassadörsmanual gick vi igenom bland annat de kniviga situationer som kan uppstå när man håller i en workshop. Vi redde även ut frågetecknen kring vad en workshop och en moderator är, samt varför det är så viktigt att prata om demokrati, ledarskap, engagemang och påverkan inom den ideella sektorn.

Foto: En grupp på fyra personer sitter runt ett bord och pratar. Fotot är taget i ett konferensrum med vita väggar och olika tavlor på väggarna.

Våra två första ambassadörer hade många frågor och var ivriga om att påbörja sitt arbete, vilket gav oss projektledare en härlig inspirationskick! Utbildningen flöt på väldigt bra (trots att det var den första vi anordnade) och det kändes som att alla parter var nöjda med arbetet som utförts under helgen.

 

Förra helgen hade vi så projektets andra ambassadörsutbildning, denna gång i Stockholm. Tre peppade och mycket engagerade blivande ambassadörer anlände till huvudstaden för att lära sig allt om hur man lägger upp en workshop med hjälp av övningar och diskussioner. Även denna utbildning var en succé och deltagarna lämnade Stockholm med nyvunna kunskaper och kontakter över organisationsgränserna.

 

Foto: Tre personer sitter runt ett bord och verkar djupt fokuserade. På bordet finns massa papper utspridda.  Fotot är taget i ett vitt konferensrum.

Båda våra ambassadörsutbildningar har gått mycket bra, mycket tack vare engagemanget från deltagarna. Det är tydligt att våra ambassadörer brinner för sina organisationer och vill verkligen stärka dem och sig själva. Att få ta del av det ett så stort engagemanget och utbyta det mellan likasinnade ökar bara peppen hos ambassadörerna, men också organisationernas chanser till stora utvecklingsprocesser.

Det har också varit väldigt inspirerande för oss projektledare att utbilda dessa unga ledare och det känns verkligen jättekul att ambassadörsprogrammet nu är igång på allvar. Vi hoppas nu på en stor spridning runtom i landet och även du kan hjälpa oss med detta!

 

Foto: Fem personer sitter på lila soffor runt ett lågt runt bord. De tittar in i kameran och ler, en har utsträckta armar.

Behöver din styrelse till exempel hjälp med att komma på nya sätt att engagera medlemmarna? Eller kan det vara så att ni vill påverka beslutsfattare men vet inte hur ni ska göra? Då tycker jag att du ska boka en ambassadör som kan besöka er och hjälpa er att utveckla er verksamhet. Genom övningar och samtal kommer ambassadörerna att driva igång diskussioner om ämnen som är aktuella för just din grupp. Genom ett nära samarbete och dialog med dig skräddarsyr ambassadörerna en workshop för just din styrelse. Glöm inte att inga frågor är för stora eller små för våra ambassadörer!

 

Läs mer om ambassadörsprogrammet och hur du kan få hjälp utav våra drivna ambassadörer här!

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes