Ny organisation: Delaktighet för Unga (DU!)

03 juli 2014 av Liinu


PRESSMEDDELANDE

DU-logga

Delaktighet för Unga (DU!)är en nybildad organisation. Organisationen som bildades 18 Maj 2014 består idag av sex ungdomsorganisationer för unga med olika funktionsförutsättningar. Syftet är att vara en plattform för samarbete och samordning av aktiviteter mellan medlemsorganisationer.

 

DU! har inte mandat att göra uttalanden, företräda sina organisationer i frågor eller att vara medlemsorganisationers samlade röst. Det står våra organisationer för. Tillsammans är vi starka!

 

Delaktighet för Unga (DU!) består av; Unga Synskadade, Unga Hörselskadade, Unga Rörelsehindrade, Unga Reumatiker, SvenskaCeliakiungdomsförbundet och Sveriges Dövas Ungdomsförbund.

 

Organisationen har uppstått tack vare ett Arvsfondsprojekt som drivits sedan 2011, En Stärkt Röst. Projektet har samlat de sex organisationer som idag driver organisationen DU! och har skapat nya vägar för samarbete, utbildat organisationerna på nationell och regional nivå och varit en del av den svenska funktionshinderspolitiken.

 

Under Almedalsveckan kommer projektet En Stärkt Röst avslutas med ett seminarium ”Hur kan unga påverka funktionshinderpolitiken i framtiden? Genom samarbete!” och samtidigt kommer organisationen DU! officiellt att lanseras.Seminariet hålls den 4/7 kl 10.30-12.00. Vid seminariet kommer representanter från En Stärkt Röst och Delaktighet för Unga (DU!) att medverka.

 

Läs mer via länken: http://almedalsveckan.info/event/user-view/17155?redir=

 

/Delaktighet för Unga (DU!)

 

Lucy Jonsson, ordförande DU!, Unga Synskadade

Daniel Pollak, Unga Rörelsehindrade

Helena Klein, Svenska Celiakiungdomsförbundet

Jonathan Wahlström, Unga Hörselskadade

Frida Gustafsson, Unga Reumatiker

www.delaktighetforunga.se

 

För mer information, kontakta Frida Gustafsson

Frida.j.gustafsson@gmail.com 070-203 06 30

© 2020 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes