NUFT

PROJEKTET EN STÄRKT RÖST ÄR AVSLUTAT. SAMARBETSORGANISATIONEN DELAKTIGHET FÖR UNGA (DU!) TAR ÖVER PROJEKTETS ARBETET.
LÄS MER PÅ WWW.DELAKTIGHETFORUNGA.SE

NUFT (Nätverket Unga För Tillgänglighet) är ett nätverk för ungdomsorganisationer för personer med funktionsnedsättning. Idag fungerar NUFT bland annat som en arena för informationsspridning och som en intressepolitisk påverkansaktör.

 

NUFT samordnar även representationsplatser i olika projekt och delegationer och har bland annat arrangerat gemensamma intressepolitiska initiativ. Under valet 2010 gjorde man en vallokalsundersökning där otillgänglighet i vallokaler uppmärksammades.

 

NUFT arbetar endast med arbetsmarknads- och skolpolitiska frågor.

 

NUFTs historia

I januari 2010 bjöd förbundet Unga Reumatiker in till möte med temat ungdomsstyrelsen och dess bidragssystem. Flera olika ungdomsorganisationer som organiserar unga med funktionsnedsättningar bjöds in. På mötet fanns bland annat representanter för Unga Rörelsehindrade, Unga med Psoriasis och Svenska Celiakiungdomsförbundet. Mötet resulterade i beslut om att det vore bra att ses igen och att alla ungdomsorganisationer som samlar personer med funktionsnedsättningar skulle bjudas in.

 

Detta resulterade i Nätverket Unga För Tillgänglighet (NUFT), som idag består av ca tio ungdomsorganisationer som arbetar med och för personer med funktionsnedsättningar.

 

Sedan våren 2012 ingår NUFT i projektet En stärkt röst. Nätverket arbetar just nu med att ta fram former för vidare arbete.

 

Vill du komma i kontakt med NUFT?

Hör av dig då till samordnaren för NUFT Liinu Diaz Rämö på 070-3155561 eller liinu@enstarktrost.se!

Postadress: NUFT c/o En stärkt röst, S:t Göransgatan 84, 3 tr, 112 38 Stockholm.

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes