2013-05-08 En till lyckad utbildning!

08 maj 2013 av Liinu


Foto: sju deltagare sitter runt ett bord

Under pauserna passade deltagarna på att lära känna varandra lite bättre

Helgen 26-28 april anordnade vi den andra och sista pilotutbildningen för projektorganisationernas medlemmar på lokal och regional nivå. Under en hel helg fanns vi på Medlefors folkhögskola i Skellefteå och diskuterade organisations- och medlemsutveckling, finansiering, samarbete och påverkansarbete.

Det var tydligt från första början att många av deltagarna hade höga förhoppningar på vad helgen skulle erbjuda. Många ville ha konkreta tips på hur man kan utveckla sin organisation och göra den framgångsrik. De flesta ville också lära känna varandra och få nya kontakter för framtiden. Målsättningarna för helgen blev därför väldigt varierade:

 

Foto: Deltagarna äter en middag och pratar med varandra

En efterlängtad middag

1. Lära sig mycket nytt

2. Ha roligt

3.Träffa nya människor

4. Lära sig skriva ett bra protokoll

5. Lära sig om finansiering inom organisationen

6. Lära sig om hur man får organisationen att växa

7. Lära sig hur man engagerar nya och redan aktiva medlemmar

8. Äta gott!

 

Som tur är kunde vi uppfylla alla målsättningar och alla var väldigt nöjda med vad helgen hade erbjudit. Utöver en massa ny kunskap om de ämnena som utbildnignen tog upp, fick alla (inklusive projektledarna) en massa ny kunskap om projektorgansationerna. Det är tydligt att sådana här tillfällen gör att organisationerna kommer närmare varandra, och det var roligt att se hur nya väldigt starka band knöts mellan deltagarna. Jag tror att några organisationer till och med lyckats rekrytera nya medlemmar genom utbildningen! Det var också väldigt tydligt att många hade gärna stannat kvar för att njuta av Medlefors pool & relaxavdelning! Och vi fick även höra att utbildningen var alldeles för kort, den borde hållit på i minst en vecka! Så, en viktig läxa vi fick lära oss är att satsa mer tid på att bara få umgås.

 

Foto: En matbuffé med sallader, kycklingspett och röror

På lördagen bjöds det på en god kubansk middagsbuffé!

 

Den här pilotutbildningen hade samma grund som den första utbildningen som hölls på Ädelfors folkhögskola i början av april (du kan läsa mer om den i ett annat blogginlägg), ändå var det mycket som skiljde dem åt. Till exempel fick den här utbildningen ett annat fokus då deltagarnas intresseområden var annorlunda jämfört med första tillfället. Det visar oss att våra utbildningsblock mottas på olika sätt, beroende på vilka intressen och erfarenheter deltagarna har kring ämnena. Just skillnaderna mellan de två utbildningarna gör att vi fått med oss en massa intryck och ny kunskap som kommer att underlätta vårt fortsatta arbete inom projektet.

 

 

 

Foto: Liinu föreläser om påverkan framför deltagarna

Påverkan var ett av de ämnen som projektledarna föreläste om

Nu när arbetet med pilotutbildningarna är över kommer vi i projektgruppen att utveckla ett utbildningspaket som kan spridas under projektets sista år. Till hösten hoppas vi kunna resa land och rike runt och sprida våra metoder, för att på så sätt utveckla våra organisationer tillsammans med de engagerade på den lokala nivån. Vi är väldigt glada över att ha fått en chans att träffa så peppade och engagerade medlemmar, som har hjälpt oss enormt med utvecklingen av projektet! Tack till er alla!

Foto: Hela gänget står samlade utanför Medlefors folkhögskola

Hej då Medlefors!

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes