En ny samarbetsorganisation har bildats!

21 maj 2014 av Liinu


Foto: En sal fylld med människor som sitter runt flera bord, vissa av dem håller upp ett rött röstkort.

I helgen anordnade vi ett konstituerande årsmöte för att bilda en ny samarbetsorganisation!

Delaktighet för Unga (DU!) samlar sex ungdomsorganisationer för unga med olika funktionsförutsättningar: Unga Synskadade, Unga Hörselskadade, Unga Rörelsehindrade, Unga Reumatiker, Svenska Celiakiungdomsförbundet och Sveriges Dövas Ungdomsförbund.

Styrelsen för DU! består av ordförande Lucy Jonsson (Unga Synskadade), Helena Klein (Svenska Celiakiungdomsförbundet), Jonathan Wahlström (Unga Hörselskadade), Daniel Pollak (Unga Rörelsehindrade) och Frida Gustafsson (Unga Reumatiker). Vi önskar den nya styrelsen lycka till i sitt arbete!

Foto: papperslappar klistrade på en vägg. På det närmsta pappret står det § 1 Ändamål

Vi är alla väldigt glada över att projektets syfte, att utreda potentiella stabila samarbetsplattformar, uppfyllts i och med bildandet av DU! Det var också väldigt roligt att få dela en dag med så många peppade medlemmar. Många nya kontakter knöts och erfarenheter utbyttes, i sann En stärkt röst-anda.

 

Dagens årsmöte inleddes med ett Påverkanstorg där deltagarna fick en chans att tycka till kring och påverka de viktigaste frågorna för den nya organisationen, det vill säga stadgarna, namnet för organisationen och medlemsavgiften. Under Påverkanstorget blev det många intressanta diskussioner och nya yrkanden kom in. Ett yrkande som också röstades igenom var att ändra begreppet funktionsnedsättning till funktionsförutsättning i hela stadgedokumentet, något som visar på att denna nya organisation är nyskapande och banbrytande.

Foto: Nimrod från UH som var justerare har precis singlat slant. Mötesordförande står bredvid och bevakar att allt gått rätt till

 

Årsmötets kanske mest spännande punkt var när frågan om medlemsavgiftens storlek avgjordes genom gammal hederlig slantsingling. Efter två jämna omröstningar i frågan fick alltså justerarna singla slant för att komma fram till vad medlemsavgiften skulle vara för kommande verksamhetsår.

Du kan läsa mer om hur årsmötet gick till samt andra kommentarer på DU!:s bildande på sociala medier under hashtaggen #18maj. Mer information om DU! kommer snart.

 

 

Läs Unga Hörselskadades (UH) blogginlägg om årsmötet och bildandet av DU! på UH bloggen!

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes