2014-03-28 En inspirationsresa

28 mars 2014 av Liinu


I förra veckan var jag och Stephanie i Jönköping för att träffa arbetsgruppen för Loppet för Alla.

Det blev en träff full av engagemang och pepp!

 

Foto: Tre personer sitter runt ett brunt bord med lite fika framför sig

Ellen, Linus och Dante planerar ”Loppet för Alla”

Med på mötet var delar av planeringsgruppen för loppet: Ellen Hedberg från Unga Reumatiker, Linus Forsberg från Unga Synskadade och Dante Fredriksen från Riksförbundet Ungdom för Social Hälsa (RUS).

Loppet för Alla är en satsning utanför projektet En stärkt röst och både jag och Stephanie var därför väldigt nyfikna på hur planerna går. Självklart ville vi även bidra med våra erfarenheter kring planering och utförande av aktiviteter mm. 

Vi pratade också om vilka utmaningar arbetsgruppen mött under planeringsprocessen. Det här är nämligen första gången ett sådant lopp planeras av den här gruppen och i stort sett allt är nytt för deltagarna. Några tyckte exempelvis att skaffa fram sponsorer känns svårt, och alla var eniga om  att det känns svårt att få folk utan funktionsnedsättning att komma på loppet. Därför pratade vi en del om hur kan vi nå en större målgrupp.

 

Även om det fortfarande finns vissa frågetecken att räta ut var det väldigt uppmuntrande att se hur mycket den här gruppen hunnit göra på de få månader de har träffats. Det var också väldigt inspirerande att höra om alla de positiva sakerna som gruppen varit med om och bidragit till. Linus berättade till exempel att det gått jättebra att arbeta med den här gruppen, alla vågar komma med idéer vare sig de är helt utflippade eller geniala.

Foto: Ellen, Stephanie, Linus, Liinu och Dante står på rad i utomhusmiljö

Jag och Stephanie var väldigt glada över att ha fått träffa engagerade medlemmar i Jönköping

Dante, som kom med i gruppen lite senare än de andra, blev väldigt förvånad över att det var en så öppen och välkomnande grupp. Han uppskattar verkligen att få vara med i gruppen och kommer till och med, tillsammans med sin banjo, att vara en del av underhållningen under dagen.

Ellen berättade att arbetsgruppen fått många skratt tillsammans, det är en väldigt rolig grupp människor och alla har en humor som hon uppskattar mycket.

 

Det är tydligt att arbetsgruppen inte bara fått utbyta organisatoriska erfarenheter och kunskaper med varandra, utan på köpet också blivit goda vänner.
Vänner som nu, genom Loppet för Alla, ska göra Jönköping mer öppet för alla!

Jag hoppas att deras engagemang också kan spridas till andra delar av vårt avlånga land! 

 

Tjingeling!

//Liinu

 

INFO

Loppet för Alla är ett initiativ som planeras av engagerade medlemmar i Unga Reumatiker, Unga Synskadade, Riksförbundet Ungdom för Social Hälsa (RUS) och Unga Allergiker som är bosatta i Jönköping. Syftet med aktiviteten är att sprida information och upplysa allmänheten om de hinder personer med funktionsnedsättning kan stöta på i vardagen. Loppet går runt Rocksjön i Jönköping den 7 juni och en massa andra aktiviteter kommer att ske vid sidan av loppet.

Läs gärna mer om Loppet för alla på Facebook eller på loppets hemsida!

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes