2014-02-14 Ett lopp för alla!

14 februari 2014 av Liinu


Detta är ett gästinlägg skrivet av en arbetsgrupp i Jönköping som består av lokalt aktiva medlemmar i En stärkt röst organisationer.

 

Hej!

Den 7 juni 2014 kommer Unga Reumatiker, Ungdom för social hälsa (RUS), Unga Synskadade och Unga Allergiker i Jönköping hålla i en gemensam aktivitetsdag med bland annat ett lopp.

Loppet kommer vara ett lopp för alla, vem som än kommer ska ha möjligheten att vara med på det.

 

Syftet med själva aktiviteten är att:

  • – Sprida information om våra organisationer och berätta att vi finns här och varför.
  • – Uppmärksamma allmänheten om hinder vi kan stöta på i dagens samhälle.
  • – Sprida information och kunskap till allmänheten för att kunna förändra negativa synsätt som vissa personer har av oss och samtidigt få hjälp av allmänheten att göra vårt samhälle till en bättre plats för alla.
  • – Ha roligt tillsammans, träffa nya människor och få nya vänner!

Idén kom från en medlem i Unga Reumatiker som tyckte att Unga Reumatiker borde hålla i ett lopp eller liknande för att göra allmänheten uppmärksam på att organisationen finns och vilka de är. Så när Ellen Hedberg från Unga Reumatiker fick höra idén började hon spinna vidare på den. Ellen tyckte att det var en jättebra idé och kom på tanken att varför inte fråga de andra organisationerna som är med i projektet En Stärkt Röst? Vi är starkare tillsammans och att satsa på största möjliga lycka för största antalet möjliga är alltid bra!

Så Ellen tog kontakt med En Stärkt Röst för att fråga om hjälp med att komma i kontakt med de andra organisationerna som fanns i närheten utav Jönköping, och hjälp fick hon. Ellen fick kontaktinformation, tips och råd om hur hon skulle börja med allt för att komma igång vilket verkligen behövdes eftersom hon aldrig gjort något liknande tidigare. Sen så började Ellen, med hjälp av tipsen och råden hon fått skrev Ellen ihop en liten sammanfattning på allt hon hade kommit att tänka på och mejlade sedan ut idén till personerna som kunde tänka sig vara intresserade.

I början var det väldigt segt att få ordentliga svar för att ingen var riktigt säker på vad allt skulle innebära, meningen var att vi skulle utforma det tillsammans och verkligen göra det till en gemensam aktivitet. Men i sådana lägen är det viktigt att man inte ger upp utan fortsätter vara på och framåt!

 

I efterhand så har det dock visat sig att det var bra att det inte fanns en alltför noggrant utformad idé från första början för det har bidragit till ett visat ökat engagemang och intresse. Så nu sitter vi här tillsammans och har verkligen kommit en bit på vägen. Vi alla har något att bidra med och det går verkligen framåt. Vi ska hålla i ett lopp, vi ska ha mindre aktivitet i samband med loppet, Friskis och Svettis ska vara med och hålla i några saker och likaså Jönköpings kanotklubb.

Vi har redan delat otroligt mycket skratt och tårar (glädjetårar så oroa er inte!) tillsammans och skapat en fin gemenskap. Att delta i en sån här sak gör så att man utvecklas som person, får nya erfarenheter vilket aldrig skadar och nya vänner.

 

Vi hoppas att ni där ute har blivit lite inspirerade av oss och att det kanske börjar växa en idé inom er! Kom ihåg att vi är alltid starkare tillsammans! Det är aldrig fel att göra saker som kan gynna fler än bara dig själv och ge aldrig upp!

Du är inte jobbig, du är viktig! Ha det gott och sköt om er!

 

Med vänliga hälsningar,

Ellen Hedberg, Linus Forsberg, Christoffer Karlberg, Dante Fredriksen och Paulina Tarabczynska

Bild: Unga Synskades LogotypBild: Logotyp Unga Allergiker

Bild: Logotyp Unga ReumatikerRUS logga: Katthuvud på blå bakgrund

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes