2013-10-14 Förankring inför framtiden

14 oktober 2013 av Liinu


I fredags träffade jag Unga Synskadades förbundsstyrelse för att prata om En stärkt röst, vad som händer under kommande året och den gemensamma framtid vi går till mötes. Det var väldigt kul att få träffa så många engagerade ledamöter och jag blev väldigt glad över att alla orkade lyssna på mig trots att det var sent en fredagkväll!

 

Träffen var en del utav min miniturné som jag inlett under oktober månad och som syftar till att förankra processen med att ta fram en samarbetsorganisation för ungdomsorganisationer för personer med funktionsnedsättning.

För att processen ska vara så lyckad som möjligt är det jätteviktigt att förändringen leds rätt och förankras väl i organisationerna. Alla parter måste känna till vad som sker och varför det sker, annars är det svårt att skapa engagemang kring frågan.

Det är därför viktigt att målbilden är densamma mellan parterna i förändringsprocessen. Men då måste också alla parter vara medvetna om vilken målbild man har! Jag hoppas att min ”turné” ska bidra till ett förtydligande kring dessa frågor.

Foto: US styrelse står uppradade framför en vit vägg

Glada US:are!

 

Det är också viktigt att skapa dialog mellan organisationerna, istället för att fastna i diskussioner. En diskussion kan en part vinna, därför är det väldigt naturligt att man i diskussioner använder sig av argument för att få den andra sidan att tycka som en. I en dialog försöker parterna hitta en gemensam lösning genom att öka förståelsen för olika synvinklar. Detta är något jag kommer att lobba för under min ”turné” och jag hoppas att vi alla kan ha med oss det när vi tar nästa steg i processen. I november blir det nämligen dags för en stor träff för alla organisationer, där vi kommer att prata mer om framtiden och vägen dit. Det ser jag verkligen fram emot!

 

Nu fortsätter min ”turné” där jag under oktober och november kommer att träffa alla projektets organisationer för att diskutera processen, svara på frågor och ge stöd till dem som behöver det. Jag hoppas resterande träffar blir lika trevliga som den med Unga Synskadade i fredags!

Har du några frågor om den förändringsprocess vi håller på med i En stärkt röst? Hör gärna av dig till mig via mail (liinu@enstarktrost.se) eller telefon (070-3155561)!

Tjingeling!

//Liinu

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes