2013-08-23 Hösten är här!

23 augusti 2013 av Liinu


Första veckan efter semestern lider mot sitt slut och den rutinmässiga segheten har börjat infinna sig i kroppen. Men även om hösten gör vädret mildare och kroppen långsammare så tuffar projektet En stärkt röst vidare i samma raska takt som tidigare. Projektets sista år är här och vi är redo för ett fantastiskt, fullspäckat och roligt år!

Foto: person i rullstol pratar medan två personer håller upp ett stort pappersark. Deltagarna står i ett klassrum framför tavlan.

Ambassadörerna kommer bland annat att få hålla kurser för andra medlemmar.

 

Under hösten kommer vi att dra igång ett nytt ambassadörsprogram. Här kommer medlemmar från våra organisationer att få ett tillfälle att fördjupa sig i projektet samtidigt som man lär sig en massa nytt. Våra ambassadörer kommer att få hålla i kurser och workshops för andra medlemmar runt om i landet, samtidigt som man representerar samarbetet mellan organisationerna och förmedlar kunskap om detta. Vi tror att ambassadörsprogrammet är ett perfekt verktyg för att stärka både de enskilda organisationerna och samarbetet mellan dem. Därför är vi otroligt peppade inför arbetet med detta!

 

Som vanligt kommer vi att anordna möten för våra olika nätverk. I år är det främst ekonominätverket och ordförandenätverket som kommer att träffas för att utbyta erfarenheter och kunskap sinsemellan. Under detta sista år hoppas vi att nätverken stärks och blir så pass självständiga så att de kan fortsätta även efter att projektet är slut.

 

Under detta sista år ska vi också ta fram en samarbetsplattform för alla ungdomsförbund för personer med funktionsnedsättning. Detta är ett mycket spännande skede i projektet och det är detta som allt vårt arbete lett fram till.

 

Foto: Människor i lila t-shirtar samlade på ett torg i Almedalen

Almedalen lockar till sig många deltagare från våra förbund

Som avslutning på projektet kommer vi att åka till Almedalen igen för att för en sista gång (i projektets regi) synas, diskutera och påverka. Om du redan nu vill drömma dig bort till Visbys varma och politikerfyllda gator och torg är ett tips att kolla på vår video från sommarens dansaktion på Donners plats! Du kan även läsa mer om det vi gjorde under årets politikervecka i Almedalen här på vår blogg.

Sen  filmklippet från vår aktion på Youtube!

Läs vårt blogginlägg om sommarens höjdpunkt Almedalen!

 

Ja, som ni ser finns det mycket att se fram emot under projektet sista år!

 

Varma sensommar-/hösthälsningar från en peppad projektledare!

//Liinu

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes