2013-07-17 Personliga Almedalstankar

17 juli 2013 av Liinu


Ett kvitto från Almedalsveckan – En milstolpe nådd för det ökade samarbetet

Foto: tre personer sitter, tre står i en park. Alla har på sig lila tröjor med trycket: Jag är inte jobbig jag är viktig

Arbetsgruppen i Almedalen förbereder sig inför tisdagens aktion

Jag kan inte sluta spela upp ögonblick från Almedalsveckan. Inför veckan tänkte jag på att allt ska förberedas, packas och planeras. Det är ingen lätt väg att vandra när man inte vet exakt hur och var man kommer fram i det förberedande stadiet. Inför så många olika arrangemang så får man oftast finna sig i att vara ovetande, men vi gillar ju att vara väl förberedda!

Jag kommer ihåg pirret i magen innan vi klev på båten som skulle ta oss till Gotland och jag minns när jag klev in i Almedalsparken för första gången för i år. Allt kändes så overkligt, men ändå var det bara att inse att nu är vi ju faktiskt här! Jag har fått många fina minnen från den här veckan, framför allt från allt vi faktiskt genomförde med gott resultat. Men det är en sak som man inte får glömma att mäta under den här veckan och det är gemenskapen.

Foto: En grupp från En stärkt röst poserar roligt framför kameran med t-shirts där det står "Jag är inte jobbig - jag är viktig"

Glada dansare!

 

Om det är något jag kommer ta med mig från Almedalsveckan 2013 är den gemenskapen som växte mellan de organisationer som fanns på plats. Känslor som delades, bland annat glädje, stolthet och nyfikenhet. Jag kunde inte hjälpa att blicka tillbaka ett år då vi befann oss i Almedalen för första gången 2012. Visst, vi hade kommit en bit på vägen, men det går nästan inte att jämföra med stämningen i år.

 

Även fast organisationer växer och förändras så känns det på något sätt som att den där grunden är lagd. Det blev mest tydligt under vår aktion och seminarium, att det som en gång var grundtanken och idén med projektet hade fått en större betydelse – tillsammans är vi starkare. Vi fann oss i en position då vi tillsammans stod bakom samma budskap, ett gemensamt ägandeskap och mål. Jag vill utan tvekan säga att detta är en milstolpe nådd i projektet!
Efter en sådan här lyckad vecka måste man få vara stolt och nöjd ett tag. Men jag kan samtidigt inte hjälpa att fundera över vad framtiden har att erbjuda. Det känns som att det bara kan bli bättre nu. Det ligger en spännande tid framför oss och jag är redo att anta nya utmaningar till hösten.

Foto: Liinu & Stephanie poserar i en park med sina lila t-shirt med trycket: Jag är inte jobbig jag är viktig

Glada projektledare!

 

Nu närmast ligger semestern och jag tror att jag behöver några veckor för att komma ner i varv efter en sådan härlig avslutning på terminen på Almedalsveckan.

Tusen tack alla som medverkat!

 

Varma sommarhälsningar!

// Stephanie (och Liinu)

 

 

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes