2012-11-05 Peppiga möten som leder till utveckling

05 november 2012 av Liinu


I onsdags hade jag ett möte med Volontärbyråns utbildningsansvarig, Marita. Ett möte som var mycket givande och intressant. Volontärbyrån är en organisation som förmedlar kontakt mellan volontärer och ideella organisationer samt erbjuder stöd och utbildning i volontärsamordning. Volontärbyrån pratar ofta om volontärer, dock inkluderar man även andra definitioner i begreppet, som till exempel ideell, frivilligarbetare, aktiv medlem och förtroendevald mm.

 

Under hösten kommer projektet att planera och ta fram ett par pilotubildningar som kommer att hållas senare i vår. Dessa kommer att behandla ämnen såsom organisering, finansiering, samarbete, medlemskap, påverkan mm. Jag ville träffa Marita som har en bred erfarenhet av dessa frågor, särskilt om hur man skapar och tar till vara på människors engagemang inom organisationer, men även om hur man anordnar utbildningar. Jag kom till mötet med förhoppningen att jag skulle få lite handfasta tips, kanske även lite inspiration. Och det fick jag minst sagt! Bland annat fick jag en massa tips på utbildnings- och inspirationsmaterial och fick även med mig en massa roliga tankar om samarbete.

 

Att träffa personer som är extremt engagerade är alltid lika inspirerande och roligt, det behöver inte ens vara så att man jobbar med liknande frågor. Ett plus i detta var ändå att Marita själv brinner för tillgänglighetsfrågor och ville gärna få bättre koll på projektet och det arbete vi gör. Vi diskuterade ett antal sätt att fortsätta hålla kontakten och även några specifika exempel på framtida samarbete kom upp.
Volontärbyrån har ett väldigt stort kontaktnät inom den ideella sfären och vill man nå ut till många organisationer med t.ex. tillgänglighetsarbete, så är de en extremt bra partner att ha. Jag hoppas att vi inom projektet tar till vara på möjligheterna som kan uppstå med hjälp av denna nya relation och att vi fortsätter att utvecklas med hjälp från Volontärbyrån!

 

Det var allt för idag, vi hörs snart igen!
//Liinu

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes