2012-06-18 Öka delaktigheten via digitala medier!

18 juni 2012 av Liinu


I onsdags anordnade projektet, tillsammans med produktionsbyrån Ackebrink, en utbildning om digitala medier i ideella organisationer (DDORG). En hel dag fylldes av nya och spännande insikter!

Slide från PPT presentationen med namn och länkarDagens ciceron Tobias Landén är verksam som föreläsare, strateg, inspiratör och helt enkelt proffs på sociala medier och var för övrigt nr 53 i Sverige med att skaffa twitter (coolt!).
Tobias, som uppenbarligen brinner för dessa frågor, talade bland annat om vikten av att organisationer är i framkant och uppdaterade när det gäller sociala medier, man ska aldrig underskatta sociala mediers relevans i dagens samhälle. Ett av alla de tips som Tobias gav oss var att för att få effekt ute i sociala medier måste man lägga minst en timme i veckan på det. Helst ska man såklart lägga många fler…

Via de sociala medierna kan ideella organisationer skapa mötesplatser för individer, där de kan vara delaktiga och praktisera deras engagemang. Därför kan det vara bra att ha strategier för ens webbnärvaro. Det finns ingen poäng med att finnas ”där ute” om man inte har tydliga mål och metoder för detta.

deltagare på utbildningen

Några utav deltagarna på utbildningen

Tillsammans med en nyttig crash course i Facebook och Twitter fick vi också en del tips och förutsägelser om framtidens sociala medier. Några var lite mindre läskiga än andra. Till exempel är det tydligt är att vi nu börjat kommunicera mer och mer med bilder och mindre med skriven text. Därför kan det vara bra att finnas på de sociala medier som fokuserar på detta (Youtube, Flickr, Instagram mm).
Det är också tydligt att vi börjar lämna datorerna och använder oss mer utav mobil teknik, exempelvis mobiler och surfplattor. Även om det fortfarande är ganska ovanligt med internet i mobilen så har användningen ökat markant de senaste åren, och kommer att fortsätta öka.

En lite mer läskig utveckling (i alla fall enligt mig) är att det snart kommer att finnas internet överallt och att så många fler saker kommer att kunna kommunicera med varandra, alltså är vi på väg mot ett intelligent internet. Exempelvis kommer alla maskiner att vara ”smarta”,  kylskåpet kommer alltså att kunna säga till när det behövs mer mjölk, smartphonen kommer kunna planera en helkväll för dig utifrån dina tidigare inmatade uppgifter och tv:n, ja, den kommer veta vad du vill titta på före du vet det själv.

Det finns mycket som inryms i en hel dag om informationsspridning, dialog, marknadsföring, digitala verktyg, mobil teknik och demokrati & transparens. Tyvärr är bloggsfärens regler sådana att jag inte kan skriva ner allt ;) .

Surfa lugnt!
//Liinu

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes