2011-11-14 Strategisk kommunikation genom sociala medier

23 november 2011 av Liinu


I förra veckan var jag på en jätteintressant och spännande utbildning på LSU. Som det långa namnet ”Kommunikation fördjupning – sociala medier” förtäljer, så handlade utbildningen om hur man kan använda sociala medier för att sprida sitt budskap, engagera nya medlemmar och fånga upp alla sorters engagemang.

Utbildningen hölls av Erik Wagner, som har bl. a pluggat strategisk kommunikation på Berghs School of Communication, och har under sitt relativt korta liv hunnit med att bl. a skriva en bok, starta ett eget bokförlag och grunda jobbförmedlingen ideellajobb.se. Under dagen fick vi en snabbversion av hans utbildning och det var minst sagt en oerhört informativ och intensiv dag!

Erik Wagner

Utbildningens innehåll går att sammanfatta med tre oerhört viktiga meningar:
– All kommunikation sker på mottagarens villkor.
– Allt kommunicerar.
– Allt blir oftast bättre om man har en plan.

Vi fick även lära oss att det som sker på webben är ingenting nytt, det är bara lite ny teknik i vägen som vi måste lära oss. Sociala medier fungerar alltså precis som andra kommunikationssätt, vi gör exakt det vi alltid gjort: delar upplevelser, åsikter och innehåll med varandra, men nu genom nya kanaler. Vilken tur att det inte är krångligare än så!

Något som jag tog till mig är hur viktigt det är att värdera engagemanget som sker på de sociala medierna, vi måste absolut bli bättre på att bemöta och fånga upp detta ”nya engagemang”. Enligt Erik är det därför snudd på tjänstefel att inte använda facebook i ”tjänsten”, så nu ska vi på projektet bli bättre på att använda vår facebook-sida och göra den mer levande. Det är även viktigt att man använder sig av alla sorters sociala medier, till exempel kan man göra roliga videofilmer för att sprida sitt budskap. Har du tips eller vill själv bidra med någon ny form av kommunikation så kan du ta kontakt med mig eller Stephanie genom att maila oss, besöka vår facebook-sida, eller skicka en tweet till @enstarktrost.

Tjingeling!

//Liinu

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes