2011-10-25 Nu vill jag ut och opinionsbilda!

25 oktober 2011 av Liinu


I helgen var jag på utbildning på LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer och gick en utbildning om påverkansarbete. Aldrig har jag känt mig så inspirerad att gå ut på gatan och demonstrera som efter denna utbildning!

Först och främst var det extremt lärorikt att få ett tillfälle att lära sig mer om hur opinionsbildning och lobbying går till. Sen var det jättekul att få börja planera projektets påverkansarbete, bland annat diskuterade vi många alternativa sätt att göra aktioner på, och det var här som mitt hjärta började slå i snabb och oregelbunden takt. Jag kan väl sammanfatta lärdomarna från utbildningen med ett litet tips till er alla: förbered er på en hel del ”gerillamarknadsföring” i framtiden!

Stephanie var också med på utbildningen och deltog som observatör. Projektet har nämligen påbörjat en utvärdering av tillgängligheten på LSU, där vi bland annat tittar på deras utbildningspaket. Vi kommer alltså att medverka på årets resterande utbildningar som ”tillgänglighetspoliser” och granska verksamheten från ett tillgänglighetsperspektiv.
Det känns som en viktig del av projektet att få andra (ungdoms)organisationer att bli mer tillgängliga och att, genom att lyfta dessa frågor, få andra att engagera sig i vår kamp.

Utbildningen var också ett ypperligt tillfälle för att knyta kontakter med andra organisationer, även om vi bara var fyra deltagare. Så håll utkik efter nya framtida samarbeten och som sagt, förbered er på gerillakrigföring!

Hasta la victoria siempre!

//Liinu

© 2019 En stärkt röst. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes